16 жовтня день пам’яті Святого Ґерарда – покровителя материнства, матерів, зокрема породіль, а також дітей, сім’ї та доброї сповіді

Святий Ґерард – редемторист, католицький святий, чудотворець. Чимало християн у цілому світі шанують його як покровителя материнства, матерів, особливо породіль, дітей, сім’ї, доброї сповіді. Беатифікований 29 січня 1893 року Папою Левом XII. Канонізований 11 грудня 1904 року Папою Пієм X.

У квітні 1749 року, проявляючи незвичайну упертість і бажання повністю віддати себе Христу, був прийнятий редемптористами, які вели місії в його рідній місцевості. Після пробного періоду і новіціяту в Деліцето, 16 липня 1752 року склав монаші обіти.

Одним із важливих засобів навернення людей до Бога у св. Ґерарда був його дар творити численні дива, за що його навіть назвали «Чудотворцем XVIII сторіччя». Коли його просили про чудодійну поміч в оздоровленні безнадійно хворих чи у інших добрих справах, він з молитвою та із знаменням Хреста мовчки виконував ці прохання.

Молитви до Святого Ґерарда

Молитва для хворої особи

О Боже, Ти наділив св. Ґерарда даром оздоровлення всіх родів недуг, дозволь і мені прославити Твого слугу, який був сповнений милосердям до людського горя, через звільнення мене від моєї теперішньої хвороби. Даруй мені ласку, щоб я, через Господа нашого Ісуса Христа, будучи скріплений на тілі, старався оминати гріхи й покинув мої грішні пристрасті та душевні немочі, які ведуть багатьох до вічної погибелі.
Амінь.

Молитва для материнства

О ласкавий Ґерарде, могутній заступнику перед Богом і Чудотворче наших днів, я кличу Тебе й шукаю Твоєї помочі. Ти на землі завжди сповняв Божі наміри, поможи й мені виповнити Святу Божу Волю. Через Тебе благаю Творця життя, від якого всі предки походять, зробити мене плідною в наслідстві, шоб я виховала дітей для Бога в цьому житті й наслідників Царства Його слави в будучому.
Амінь.

Молитва для матері при надії

Предвічний і Всемогутній Боже, Який через діяння Святого Духа приготував тіло й душу Преславної Діви Марії, Божої Матері, на гідну оселю для Твого Сина, і Який через того ж Святого Духа, освятив Івана Хрестителя перед його народженням; вислухай молитву покірної Твоєї раби, яка молить Тебе через заступництво св. Ґерарда, Твого вірного слуги, оберігай мене в небезпеках материнства й захисти перед злим духом ніжний плід, який Ти зволив мені уділити, щоби через Твою спасаючу Руку він міг прийняти Святе Хрещення; дозволь теж, щоби по завершенні побожного християнського життя на землі і мати, і дитина осягнули вічне блаженство в небі. Амінь.

Молитва в різних потребах за навернення грішника

Святий Ґерарде, Ти хоч не мав влади й гідності свяшенства, однак, не зважаючи на це, Ти працював з апостольською ревністю для спасіння душ, молися, благаю Тебе, за (ім’я), якого (якої) душа для мене така дорога. Подай йому (їй) ласку щирого навернення, щоб він (вона) міг (могла) завжди оминати дорогу погибелі.
Згадай, що перетерпів Ісус Христос, щоб відкупити цю бідну душу. Не дозволь, щоб заслуги Ісуса Христа були для неї втрачені. Не дозволь дияволові тримати її далі в ярмі. Вирви від нього душу, яка не належить йому, й приверни її до Ісуса, її вірного Господа й Владики. Вислухай мене, благаю Тебе, і в цьому наміренні жертвуй Христові Його власні страждання разом з терпіннями Марії, Його Непорочної Матері.
Амінь.

Молитва в журбі

Подиву гідний Брате, Твоє серце співчувало нещасним, Ти поміг багатьом убогим, оздоровив так багато хворих і потішив стількох пригноблених, заховай мене нещасного і прибитого горем у Твоїх стіп, бо я не знаходжу на землі потіхи. Де я не повернуся, стрічаю тільки слабість і нещирість. Тому я відкликаюсь до Тебе, о люб’язний Брате, Ти такий могутній у небі: поможи ж мені ласкаво, щоби, будучи звільненим від журби, я міг славити Христа, дякувати й служити Йому з ще більшою любов’ю і ревністю.
Амінь.

Молитва, щоб осягнути і зберігати невинність

Святий Ґерарде, Ангеле невинності, який вибрав чистоту, як свою улюблену чесноту, і який, щоб зберегти її незаплямованою, не переставав умертвлювати своє тіло й оминати небезпеки світу, поможи мені відганяти кожну нечисту думку та уподобання і в спокусах негайно звертатись до молитви.
Нехай Христова любов, Пресвята Євхаристія і Непорочне Зачаття Марії, сторожі твоєї ангельської чистоти на землі, також зберігають і охороняють мене у боротьбі, яку я вестиму, щоби відчувши, подібно як Ти, святу радість чистоти тут на землі, могти втішатися з Тобою блаженством, застереженим для чистих душ у Раю.
Амінь.

Молитва за хвору дитину

О Святий Ґерарде, який подібно до нашого Божественного Спасителя, виявив до дітей таку ніжну любов і стількох з них звільнив від різноманітних слабостей, а й навіть від смерті, зглянься ласкаво на стурбованих батьків, які молять Тебе привернути їхнім дітям здоров’я (якщо така воля Божа), обіцяючи виростити їх добрими християнами та зберігати їх у постійній пильності від фатальної прокази гріха. Ми благаємо Teбе про цю ласку, о співчуваючий Брате, через ту власну любов, якою Ісус і Марія оточили Твоє дитинство.
Амінь.

Поділіться цією публікацією

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні публікації

Про спільноту

Наші серця віддані дітям через молитву, нашою провідницею є Мати Божа, ми віддаємо себе волі Отця через радісне підпорядкування Йому. Провідником у наших молитвах є Святий Дух.

Ми завжди на зв'язку

Приєднуйтесь до спільноти «Матері в молитві»!

Перед Святою Літургією ми збираємось на спільну молитву в намірах всіх матерів. Ми зосереджені на спільній молитві за своїх дітей, дітей-сиріт, дітей всього світу та тих, за кого ніхто не молиться. Ми також молимося за воїнів, злагоду в сім’ях та родинах, за перемогу та мир в Україні.

У нашій спільноті ми підтримуємо одна одну через молитву та дружнє спілкування. Наші серця віддані дітям через молитву, а провідницею для нас є Мати Божа. Ми прагнемо підпорядкувати себе волі Отця та радісно служити Йому. Нашим провідником у молитвах є Святий Дух.

Якщо ви хочете знайти спільноту, де ви зможете підтримувати духовний зв’язок з іншими матерями та зміцнювати вашу молитву за дітей та світовий мир, ми раді запросити вас до нашої спільноти “Матері в молитві”. Приєднуйтесь до нас і разом ми зробимо світ кращим місцем для наших дітей.

Долучитися до спільноти:

    Або пишіть на пошту: